کامپوزیت دندان ماندگاری دارد؟

ساخت وبلاگ

کامپوزیت دندان ماندگاری دارد؟

کامپوزیت چیست؟

اگر به مطب های دندانپزشکی مراجعه کرده باشید یا اقدامات درمانی دندانی روی دندان های شما انجام شده باشد، نام کامپوزیت دندان را حتما شنیده اید. کامپوزیت ها مواد مصنوعی هستند که به اصطلاح به آن ها رزین گفته می شود. کامپوزیت ها برای استحکام یا جهت چسباندن استفاده می شود. رزین های کامپوزیت دندانی ویژگی های خاص و مناسبی دارند که با بافت دندان ها سازگار هستند.این مواد حالت خمیری داشته و طیف رنگی مناسب برای انواع دندان ها دارند.

مدت دوام کامپوزیت

کامپوزیت ها به طور متوسط، حداقل ۵ سال دوام دارند اما بستگی به نوع مواد و مهارت دندانپزشک تا ۱۵ سال هم عمر میکنند. یافته‌های کلی نشان می‌دهد که حداقل ۶۰ درصد از ترمیم‌های کامپوزیت رزین بیش از ۱۰ سال طول می‌کشد که مواد مناسب به درستی اعمال شوند. درست است که کامپوزیت ها مواد شیمیایی سختی هستند اما این مواد به سختی دندان های طبیعی شما نیست و ممکن است فرسوده شود یا بشکند. برخی عادات غذایی نا سالم و سبک زندگی شما و مهم تر از همه بهداشت دهان و دندان شما می تواند این طول عمر را چندین برابر افزایش دهد. در ادامه با مواردی که روی مدت زمان ماندگاری کامپوزیت دندان تاثیر گذار هستند بیشتر آشنا می شوید

عوامل موثر در ماندگاری و طول عمر کامپوزیت

با رعایت موارد زیر شما می توانید به افزایش عمر کامپوزیت کمک کنید:

محل باندینگ دندان:

باندینگ پشت دندان ها یا روی دندان های کناری شما احتمالا بیشتر از باندینگ کامپوزیت روی دندان های جلویی شما دوام می آورد. به این دلیل که دندان های جلویی بیشتر در معرض آسیب قرار دارند و امکان تغییر رنگ آن ها هم بیشتر است.

نوع و مقدار کامپوزیت:

کاملا طبیعی است که هرچه کیفیت رزین بهتر باشد، ماندگاری آن هم بیشتر خواهد بود. اما استفاده از میزان بیشتری کامپوزیت الزاما به معنی ماندگاری بیشتر نیست. میزان استفاده از کامپوزیت بستگی به عوامل مختلفی دارد که در این مورد بهتر است به دندانپزشک خود اعتماد کنید

سلامت و استحکام دندان:

دندان های قوی و سالم می توانند برای مدت طولانی تری باندینگ را حفظ کنند، اگر دندان های شما ضعیف هستند ممکن است کامپوزیت نتواند به خوبی متصل شود و یا از دندان جدا شده و بشکند.

سبک زندگی و مراقبت از دندان ها:

مراقبت نکردن از دندان ها، مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های مضر برای سلامتی دندان ها و عاداتی مانند جویدن ناخن، شکستن اجسام سخت با دندان و دندان قروچه می تواند باعث افزایش احتمال اسیب پذیری کامپوزیت ها شود.

 

چگونه عمر باندنیگ کامپوزیت دندان های خود را بیشتر کنیم؟

اکثر مواردی که باعث عمر طولانی تر کامپوزیت ها می شود تحت کنترل شماست. برای اطمینان از دوام بیشتر از ده سال می توانید مراحل زیر را انجام دهید:

دوبار در روز مسواک بزنید. با مسواک زدن منظم می توانید تا حد امکان مطمئن شوید که مواد غذایی به دندان های شما آسیب نمیزند. برای مسواک زدن حتما از خمیردندان های غیرساینده حاوی فلوراید و برس های نرم استفاده کنید و در این مورد حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید.

از تکنیک های صحیح نخ دندان کشیدن برای دندان های خودتان استفاده کنید. استفاده نادرست از نخ دندان باعث آسیب رساندن به دندان و کامپوزیت ها می شود.

مراجعه به دندانپزشک و معاینات منظم دندانپزشکی به طور مستقیم به افزایش عمر اتصال کامپوزیت های شما کمک می کند. در معاینات، اگر مشکلی برای باندینگ های شما در حال رخ دادن است، دندانپزشک به راحتی آن ها را تشخیص میدهد و اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب بیشتر را انجام می دهد.

از جویدن مواد سفت مانند آبنبات، یخ، ناخن و … خودداری کنید. جویدن مواد سخت باعث ایجاد فشار زیادی روی دندان های ترمیم شده با کامپوزیت می شود و می تواند باعث شکستگی خود دندان یا قسمت های باند شده با کامپوزیت گردد.

قوه، چای، ادویجات زیاد و … مواردی هستند که احتمال لک شدن دندان های شما را بیشتر می کند و کامپوزیت ها هم از این امر مستثنی نیستند. اگر نمی توانید از مصرف این خوراکی ها پرهیز کنید حتما بعد از مصرف دهان خود را بشویید تا باعث ایجاد لک در دندان های شما و کامپوزیت ها نشود.

کشیدن سیگار و قلیان هم تاثیر بسیار نا مطلوبی بر روی دندان های شما و همچنین دندان های باند شده شما دارند.

آمالگام یا کامپوزیت؟

مطالعات بسیاری برای مقایسه آمالگام و کامپوزیت انجام شد. با این وجود برای تخمین مدت زمان ماندگاری ترمیم های کامپوزیت خلفی، مطالعات طولانی مدتی نیاز است؛ زیرا مجموعه ای از عوامل در شکستن یا دوام یک کامپوزیت دخیل است. در یک مطالعه مقایسه ای آمالگام-کامپوزیت پس از ۵ سال، هیچ تفاوتی در عملکرد یافت نشد. جالب است بدانید که تحقیقات نشان داده که حتی پس از ۱۲ سال، کامپوزیت عملکرد قابل توجهی بهتر نشان داد

مطمئناً، این مواد ترمیمی دیگر نیز دارای معایبی هستند. به عنوان مثال، آمالگام شما را ملزم می کند که بافت سالم بیشتری را از دندان طبیعی بیمار جدا کنید و پر کردن طلا و سرامیک گران است. با این حال، در مقایسه با دوام رزین کامپوزیت، طول عمر یکی از مشکلات آنها نیست.

بخشی از دلیل اینکه ترمیم های رزین کامپوزیت طول عمر کوتاه تری دارند به اجرا مربوط می شود. استفاده از کامپوزیت تکنیک حساس و خاص محصول است.

 

چرا دندانپزشک کامپوزیت را انتخاب می کند؟

مواد کامپوزیت مزایای بسیاری برای دندانپزشکی ترمیمی دارند. مهمتر از همه این که وقتی پوسیدگی را با کامپوزیت ترمیم می کنند، تا حد امکان دندان سالم می ماند. علاوه بر این، ترمیم های کامپوزیت قابل تشخیص نیستند زیرا مواد با دندان ترکیب شده و کامپوزیت ها همرنگ دندان ها هستند. همین باعث می شود که ظاهر زیبایی به دندان ها بدهد. یکی دیگر از مزایای کامپوزیت های رزین قابلیت چسبندگی بالا به دندان هاست.

ترمیم های رزین کامپوزیت به طور قابل توجهی محبوبیت و قابلیت پیش بینی را افزایش داده اند و در عمل دندانپزشکی روتین شده اند. برخی از دلایل این پیشرفت، امکان درمان دندانپزشکی کم تهاجمی، بهبود توسعه رزین ها و تکنیک های ترمیم چسب و افزایش تعداد بیمارانی بود که به دنبال ترمیم زیبایی برای جایگزینی آمالگام هستند. در این زمینه، کامپوزیت رزین به طور گسترده ای استفاده می شود و به دلیل خواص فیزیکی و زیبایی شناختی به سطح بالایی از ترمیم ها رسیده است. اما برای دستیابی به موفقیت با ترمیم های کامپوزیت رزین، دانش مواد ترمیمی و باندینگ و استفاده از تکنیک مناسب مورد نیاز است، در غیر این صورت ممکن است شکست به سرعت رخ دهد.

در بین طبقه بندی های متنوع رزین ها، پرکاربردترین طبقه بندی مربوط به اندازه ذرات است که به ذرات درشت، هیبرید، میکرو هیبرید، میکروذرات، نانوذرات و نانوهیبریدها تقسیم می شوند. رزین های ماکرو ذرات و میکروذرات فقط برای دندان های قدامی نشان داده شدند. با این حال، با توسعه رزین های هیبریدی با بهبود مقاومت در برابر سایش، علاقه به استفاده از این نوع رزین در دندان های خلفی افزایش یافته است.

ماندگاری کامپوزیت چقدر است؟

به طور معمول، پر کردن حدود ۱۰ سال طول می کشد. بسیاری از ترمیم ها (اصطلاح بالینی برای پرکردن دندان) بسیار طولانی تر است.

علاوه بر مواد مورد استفاده، سایر عوامل موثر بر طول عمر پرکننده عبارتند از:

  • عادات غذایی شما
  • بهداشت دندان
  • ضربه به دندان شما
  • پوسیدگی در اطراف پر کردن
  • هنگام خواب دندان قروچه کردن

اگرچه عوامل متعددی بر دوام انواع پرکننده های دندان مخصوصا کامپوزیت ها، تأثیر می‌گذارند؛ مواد مورد استفاده می‌توانند به شما ایده خوبی درباره مدت زمان ماندگاری یک پرکننده خاص بدهند.

ساتینا کلینیک...
ما را در سایت ساتینا کلینیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : blogagency satinaclinic بازدید : 61 تاريخ : يکشنبه 27 شهريور 1401 ساعت: 16:59